Fejlődj velünk képzéseinken!
Vissza

Trend a bőrfeltöltésben
 
Az oxigén elengedhetetlen lételemünk, mondhatni életünk alapegysége. Szervezetünk a bőrön és a tüdőn keresztül veszi fel. A levegőben lévő oxigén tartalma mindösszesen 21%.
 
iStock_000005051931XXLarge.jpg
A legnagyobb kiterjedésű szervünk bőrlégzéssel jut oxigénhez. A testfestők még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor egy-egy versenyen a modell rosszul lett, hiszen a testét beborító akkori festékanyagok nem engedték bőrét lélegezni. Nagyon fontos tehát, hogy a bőr minden rétege megfelelő mennyiségű és tisztaságú oxigénhez jusson.
Bőrünknek folyamatosan energiára van szüksége. Ahhoz, hogy a sejtosztódás megtörténjen, és életünk tüzelőanyaga, az ATP szintézis tökéletesen működjön, elengedhetetlen az oxigén. Az idő előrehaladtával a hámréteg funkcionális zavarának következtében a bőrlégzés már nem tökéletes. Lelassul a anyagcsere folyamat, a sejtek aktivitása csökken, a hám- és irharéteg megújulási képessége jelentősen leromlik. Mindezen tényezők a korai sejtöregedéshez, és a bőr rugalmatlanságához vezetnek. A bőrképlet sápadttá, ráncossá, sőt mi több élettelenné válik.
A dermisznek meghatározó szerepe van a bőröregedésben. Itt történik a kollegén-elasztin szintézis, itt formálódik a hialuronsav struktúra, a méregtelenítési folyamatok, nyirok- és vérkeringés mind-mind tökéletes összhangban kell működjön. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, és az irharétegben zajló folyamatok optimálisan működjenek energiára van szükség. Elsődlegesen ezért kell az epidermisz számára oxigént és hatóanyagokat biztosítani.
1994-ben egy német bőrgyógyász orvos Lothar Bode hosszas kutatás és fejlesztés után kifejlesztett egy speciális oxigénterápiás gépet, mellyel az ekcémás, pszoriázisos, bőrrákos betegeket kezelte kiváló eredménnyel és teljes biztonsággal. Ezeket a pozitív eredményeket számos neves orvosi intézet elismeri, és alkalmazza a világ minden táján. És ahogy az általában lenni szokott, a kiemelkedően jó orvosi eszközök, eljárások a kozmetológiai, kozmetikai szolgáltatások részeivé válnak. A kozmetikában használatos oxigénterápiás modelleket 1997 óta forgalmazzák, és a mai napig folyamatosan fejlesztik.
Az eljárás lényege, hogy az Oxyjet készülék beszívja a levegőt, majd megszűri, és a 98%-os tisztaságú oxigént magas nyomással injektálja a bőr felső rétegén keresztül a bazális réteg sejtsoráig, a sejt és a sejtközötti állományba egyaránt. Az oxigén önmagában tökéletesen hűt, nyugtat, továbbá segít a hámképzésben, a melaninszintézisben, a mirigyek működésében és a sejtosztódásban. Fokozza a sejtek anyagcseréjét, javítja a vérkeringést, regenerál, elősegíti a kollagénképzést, és hatására felerősödnek az öngyógyító folyamatok. Az oxigén és a nyomás segítségével bejuttatott hatóanyagok belülről kifelé töltik fel a bőrt. Ezen feltöltő folyamat eredményeképpen a bőr láthatóan simább, feszesebb és élettel telibb lesz. Az eljárás kíméletes és rendkívül eredményes hatóanyagbejuttatás tesz lehetővé, többek között ezért alkalmazzuk előszeretettel a kozmetikai szolgáltatásokban.
A környezeti ártalmak nap mint nap rombolják bőrünk egészségét. A szmog, az UV sugárzás és a légkondicionáló berendezések mindössze néhány példa a bőr egészészséges működését veszélyeztető tényezők közül. 20 évesen bőrünk oxigén tartalma még közel 100%-os, míg negyvenes éveinkre 50-60%-ra csökken. Ezzel egyenes arányban változik a sejtek újraépülési ciklusa, ami 28 napról akár 40 napra is kitolódhat!
 
A magasnyomású oxigénterápiával a bőr felszínére és a bőr mélyebb rétegeibe, tehát a dermiszbe és az epidermiszbe egyaránt juttatunk értékes hatóanyagokat. Ezt az oxigénterápiás arckezelést egy speciális és levédett technikával, és három különböző kezelőfejjel végezzük. A pulzáló nagynyomású sűrített oxigén (98%-os) a bőrre felvitt hatóanyagot teljesen biztonságosan, fájdalommentesen anyagveszteség nélkül juttatja be.
Az oxigénkezelések másik fontos előnye a kozmetikai gyakorlatban, hogy a kötelező protokollon kívül, számos más kezelésbe is tökéletesen beilleszthető. A tűs mezoterápiás kezeléseknek is kiváló kiegészítője lehet. Miután a dermapen készülékkel megkezeltük a vendéget, az oxigén hűtő, nyugtató hatását kihasználva, akár plusz hatóanyagot is bejuttatva megkezelhetjük a kipirult bőrt. A másik kedvelt célcsoport az érzékeny bőr, melynek egyik kiváló kezelési lehetősége az oxigénterápia. A megfelelően előkészített bőrre közvetlenül felvisszük a speciális hatóanyagot és a pulzáló oxigén segítségével biztonságosan, fájdalommentesen juttatjuk be azt a bőrbe.  A kezelés hatására a bőr visszanyeri komfortérzetét, színe normalizálódik, hidratáltabb és feszesebb lesz.
Azáltal, hogy az oxigén energiát juttat a bőrbe, jobb minőségű lesz a sejtosztódás, tömörebb lesz a kötőszövet, a hatóanyagok intenzívebben épülnek be, aktivizálva a bőr saját védekező rendszerét.
A kihasználhatósága nagyon sokrétű, egész évben végezhetünk oxigénterápiás kezeléseket. Nincs holtszezon, ami igen fontos tényező akkor, amikor új elektrokozmetikai gépet vásárolunk.  Oxigénre mindig szüksége lesz a bőrünknek, hiszen ez az élet elixírje.

Gyere el TRD oxigénterápia nyílt napunkra, ahol részletesen megismerheted az oxigén és a transzdermális hatóanyagok erejét!>>>

mezo4.pngA cikk szerzője: Gáspár Ágnes
Aranykoszorús kozmetikusmester. Kitüntetett gyakorlati oktató. Hosszú évek óta részt vesz a szakmunkás gyakorlati oktatásban és vizsgáztatásban. A hagyományos kozmetikai eljárások mellet nyitott az újdonságok iránt, ezért folyamatosan képezi magát különböző tanfolyamokon, szakkiállításokon. A TRD oxigénterápia oktató trénere.
x