Fejlődj velünk képzéseinken!
Vissza

f__k__p.jpg
Hidratáló, feltöltő, energetizáló kezelés az OXYJET-tel
A hatóanyagok effektív bőrbejuttatásának egy újszerű formája az oxigénkezelés. A korszerű oxigénes gépek több funkcióval bírnak, több kezelőfejjel dolgozhat a kozmetikus, ami személyre szabott kezelést biztosíthat. A német NORA BODE professzionális kozmetikai készítmények, melyek nem tartalmaznak parabéneket, állati eredetű hatóanyagokat, sem ásványi olajokat, az Oxyjet kezeléssel, a bőr legmélyebb rétegeibe kerülnek az epidermális sejtek (szerves mátrix) között lévő területeken keresztül. A szerves mátrix felépítése döntő fontosságú a bőrszövet stabilitásának, rugalmasságának és erősségének szempontjából. A Ceramide Control bőrteszt tudományosan igazolta, hogy az oxigénnyomás, befecskendezés után, a biomátrix tisztán látható, ami nagymértékben befolyásolja a bőr általános megjelenését, működésének optimalizálását.
Gyakorló kozmetikusként előszeretettel publikálok olyan cikkeket, melyekben lépésről-lépésre bemutathatom a különféle kozmetikai kezeléseket. Az OXYjet egy összetett és komplex eljárás, melyben a speciális hatóanyag bevitelt a 98%-os tisztaságú oxigén biztosítja. A kezelés minden egyes lépésében a gép által folyamatos minőségben és mennyiségben kibocsájtott oxigén biztosítja a hatóanyagok bőrbejutását. A különleges regeneráló és stimuláló kozmetikai készítmények célzott alkalmazása azonnal javítja a sejtek közötti állományt, az oxigén a bőrsejtek energiaállapotát növeli, valamint a kötő- és támasztószövetek minősége javul, a kollagén- és hialuronszintézisnek köszönhetően. Az alábbi fotósorozat segítségével egy hidratáló, feltöltő, energetizáló kezelést vagyis a TRDoxygen energy reload kezelést mutatom be, melynek minden fázisához a professzionális NORA BODE kozmetikumokat használom fel. A kezelés fő hatóanyaga a hialuronsav, amelytől a bőr friss, sugárzó és életerős lesz. A készítmények speciálisan ehhez az eljáráshoz lettek kifejlesztve, konzekvens alkalmazásuk csodálatos bőrképletet eredményez.
 
1..jpg
2..jpg
A négyfázisú hatóanyagbevitel első lépéseként egy lágy, tisztító habbal (kókuszolaj, allantoin, tejsav) gyengéden letisztítjuk a bőrt. Ezt követően egy serkentőhatású, frissítő tonikkal tonizálunk (magnólia-, fűzfa-, propolis-,zöldteakivonat, alfahidroxi-gyümölcssav komplex).
3..jpg
 4..jpg


 

A hámoldást egy enzimalapú kétfázisú peelinggel végezzük (urea, laktát, papain, bacillus ferment, citrushéjkivonat). A hatóidő alatt végezhetünk kézmasszázst, paraffinos kézápolást, mellyel teljesebbé tehetjük a kényeztető kezelést.
 


 
A hidratáló, energetizáló kezelést egy Absolute Effect Energy ampulla és Absolute Effect Energy szérum együttes alkalmazásával végezzük. A hatóanyag komplexet közvetlenül a bőrre egy ecset segítségével visszük fel (liposzómába zárt: oxigén, A-, E-, C-vitamin, hialuronsav; fehértea és szkvalán, Euglena Gracilis kivonat, Thermus Thermopolus Ferment).
5..jpg 6..jpg
A kozmetikum bejuttatását az OXYjet készülék segítségével a pulzáló oxigén végzi (OXYjet – pulzáló O2 belövő modul) 2 bar nyomáson. Ehhez kétféle kezelőfejet választhatunk, egy nagyobb átmérőjűt nyak-dekoltázsra, míg az arckezelés esetében egy kisebb fejet használunk. A nagyobb kezelőfej 2 bar nyomáson gyengédebben ütögeti, nyomja be a hatóanyagot, míg a kisebb koncentráltabban, intenzívebben dolgozik.
7..jpg 8..jpg
A száj- és szem kezeléshez egy-egy speciálisan kifejlesztett hatóanyag koncentrátum áll rendelkezésre, melyet ugyancsak 2 bar nyomással fecskendezünk helyspecifikusan a bőrbe (száj: palmitoil oligopeptid, hyaluronsav, szkvalán, édesmandula olaj; szem: sorghum bicolor stalk juice, hesperidin methyl chalcon, syn ace, syn coll, syn hycan).
9..jpg
Az OXYspray (hatóanyag és O2 szórópisztoly) folyamatos, 98%-os oxigénnel juttatja a hatóanyagot a bőrbe. A kezelőfejbe egy Chondroitin ATP, E-vitamin, F-vitamin, glicerin észter, Panthenol, Bisabolol és laktát hatóanyagkoncentrátum kerül. Hathatósan átnedvesíti a biomátrixot, feltölti és az oxigén hűsítő, nyugtató hatásával ápolja a bőrt.
10..jpg 11..jpg
Miután az Oxy-fluid hatóanyagkomplexet kifújtuk, 98%-os tisztaságú oxigénnel fixáljuk azt 1-2 cm-re a bőrbe. A képen jól látszik a 2 bar nyomás intenzitása a szemkörnyéken.
12..jpg
A harmadik applikációs egységgel, az OXYcool modullal Cold-lifting, egy úgynevezett Cryo2 kezelést végzünk. A bőr felszínére az Absolute Effects Energy Reload hidratáló és feszesítő ampulla koncentrátumot juttatjuk. Egy 5 perces kezelés után a bőr hőmérséklete 10-12 Celsius-fokra hűl le. Ennek hatására a bőrfelszínhez közeli véredények összehúzódnak, akárcsak az izmok, így a bőr még feszesebbé válik, a szemkörnyéki duzzanatok csökkennek, a gyulladás és a bőrpír ugyancsak csökken.

13..jpg14..jpg15..jpg
Ezt követően egy intenzíven hidratáló zselémaszkot (Chondroitin ATP, A és E-vitamin, napraforgóolaj- és mentillaktát) viszünk föl a bőrre, mely serkenti a sejtregenerációt, erősíti a bőr immunitását. Míg a krémpakolás 10-15 percig fent van, addig az OXYmask oxigén inhalációs maszk segítségével közvetlenül a tüdőbe belégzés útján magas koncentrációjú, gyógyászati célú oxigént juttatunk. Hatására felgyorsul a sejtanyagcsere, a bőr öngyógyító folyamatai javulnak. A tiszta oxigén megköti a szabadgyököt, fertőtlenítő hatású, kollagénképző, fokozza a vérkeringést, segíti a sejtlégzést és a mirigyek működését. Az oxigénmaszk hatóideje 10-30 perc, ezért önálló kezelésként is alkalmazható, kúrakezelésben akár heti 2-3 alkalommal is (nem egymást követő napokon). Betegségből gyógyuló, fáradékony, erősen igénybevett fizikai és idegrendszeri állapotot javító, "agyfényesítő" hatással bír.
A fent bemutatott NORA BODE TRDoxygen energy reload energetizáló, hidratáló kezelés különlegessége, hogy a legérzékenyebb bőr is biztonságosan, teljes mértékben fájdalom és irritáció nélkül kezelhető. Ebben a főszerepet a 98%-os tisztaságú oxigén játsza, melyet 3 kéziegység segítségével a bőr különböző rétegeiben alkalmazunk. A negyedik applikációs fej, az oxigénmaszk pedig önállóan végzi a szöveti és sejtregenerációt.
A cikk megjelent a Beauty Fórum 2018. májusi lapszámában.


mezo4.pngA cikk szerzője: Gáspár Ágnes
Aranykoszorús kozmetikusmester. Kitüntetett gyakorlati oktató. Hosszú évek óta részt vesz a szakmunkás gyakorlati oktatásban és vizsgáztatásban. A hagyományos kozmetikai eljárások mellet nyitott az újdonságok iránt, ezért folyamatosan képezi magát különböző tanfolyamokon, szakkiállításokon. A Mesofill-R és az Oxyjet oktató trénere.
 
x