Fejlődj velünk képzéseinken!
Vissza

mezo1.png
Nanotűk a mezokezelésben
ÚJ, SPECIÁLIS SZEMKÖRNYÉK- ÉS ARCKEZELŐ NANOTŰS KEZELŐFEJEK – A
mezopen kezeléseket végző kozmetikusok tapasztalhatják, hogy a kezelésekhez szükséges eszközök
és hatóanyagok tárháza időről-időre bővül. Ennek köszönhetően megjelentek az új nanotűs
kezelőfejek is a piacon.
A legújabb fejlesztésnek köszönhető a szemkörnyékés arckezelő nanotűs applikátorok megjelenése. Ezeknek a nanotűknek a hossza: 0,3 mm. Megjelenésében az arckezelő nanotű-modul kör alakú, tányéros szerkezetű (95db nanotűvel), míg a szemkezelő nanotű-modul egy 3x3mm-es négyzetes kiemelkedő kúp alapú forma. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mire jók ezek a pici kis tűk? Gyakran jelent problémát, hogy érzékeny bőröket nem vagy csak óvatosan lehet kezelni. Erre tökéletesen megfelelő a nanotűs applikátor. Ha a kezelési időintervallum túl rövid, gyakran szeretne jönni a vendég (pl. külföldi páciens több kezelést akar igénybe venni, de rövid ideig tartózkodik Magyarországon), akkor is érdemes ezzel dolgozni, mert 8-10 naponta is lehet vele kezelni.

Arckezelés...
Az arckezelő nanotű-modul használatához nem szükséges az érzéstelenítés, ezért az arra érzékenyeknek
(Lidocain) is kitűnő megoldás. A tű hossza, és vékonyság miatt ajánlatos ezt választani, ha érzékeny, vízhiányos, érfalgyenge bőrű a vendégünk. A beállításnál figyelni kell arra, hogy a tűhossz 1-2mm közé essen, hogy az elektronika kiemelje a kezelőfejet.
 


 
…és a szemkörnyék ápolása
A szemkörnyékére kifejlesztett nanotűs applikátor, az arckezelő nanotű- modulhoz hasonlóan rövid, 0,3 mm-es, sűrűn szövött (81 db nanotű) 3x3 mm alapterületen elterülő. Ezzel a kezelőfejjel biztonságosan dolgozhatunk az elvékonyodott, víz-és zsírhiányos, alsó-felső szemhéj érzékeny bőrén, emellett a hozzáférést is megkönynyíti. Speciális szemkezelő mezokezelést alakíthatunk ki Peptide Eyes koktél és 1-2%-os hyaluron alkalmazásával. Kiváló prevenciós kezeléseket tudunk kiajánlani fiatalabb vendégeinknek is, akiknek az arcbőre még nem igényel mezopenkezelést, de a szemkörnyékén megjelenő
finom kis hajszálráncok már indokolhatják a helyspecifikus szemkörnyékápolást. Ezt a kezelést 2-3 hetente érdemes elvégezni, 0,5-1 ml hatóanyaggal.
 
Mesofill-R arckezelő nanotűmodul Mesofill-R szemkezelő nanotűmodul
A kezelés menete
A kezelési protokoll – akár arc, akár szemkörnyék ápolásról van szó – természetesen megegyező a már jól ismert mezopenkezelésekkel, csak az érzéstelenítést hagyjuk ki a sorból:
- a kezelendő bőrfelület letisztítása a bőrtípusnak megfelelő tejjel, tonikkal,
- enzim peeling (lehet: hidroabrázió, enyhe AHA-sav),
- fertőtlenítés,
- nanotűs kezelés mezo hatóanyaggal (fele hatóanyagot visszük így be),
- a mezo hatóanyag másik felének bejuttatása elektrokozmetikai eszközzel (tűnélküli mezo, UH – képünkön fényterápiás sonoforézissel),
- nyugtató, hűsítő rögzülő maszk felhelyezése,
- befejező tápláló, védő krém (fényvédelem, ha szükséges).
 
Az új nonotűs kezelőfejekkel végzett speciális kezelésekkel hasonlóan szép eredményeket tudunk elérni, mint a mikrotűk esetében, és használatukkal magabiztosan dolgozhatunk a kevésbé ellenálló, érzékeny bőrökön is. A bőr öngyógyító mechanizmusát beindítja a nanotűs mezopones kezelés, melynek következtében a kollagén- és elasztintermelés aktiválódik, az általános bőrképlet javul, és a bejuttatott hatóanyagok pozitívan befolyásolják a bőrállapotot. Természetesen csak egészséges bőrfelületen alkalmazhatjuk az eljárást.
A kezelés előtt alaposan át kell tekinteni a bőrt, és megfigyelni, megjelölni azokat a bőrproblémákat, melyeket ki kell kerülnünk a kezelés alatt. Erre tökéletesen alkalmasak a paszták, iszapok. A bőr előkészítése és fertőtlenítése után egy fültisztító pálca segítségével felviszszük (betakarjuk, megjelöljük) a kikerülendő területre, és mivel jól láthatóvá tettük, így biztosan nem fogjuk megsérteni azt. Ez csak egy apró, de hasznos kis segítség, hogy pontos és biztonságos kezelést végezhessünk. Azt, hogy melyek a kerülendő bőrproblémák, amelyeket semmiféleképpen sem szabad megsérteni, még nanotűvel sem, azt a tanfolyamokon, előadásokon sajátíthatja el a kozmetikus. Könnyen megtanulható kezelés, de nagyon kell tudni, hogy mit csinálunk. A tudást ne a közösségi portálokon próbáljuk megszerezni! Az önképző kör nem mindig vezet jó eredményre. A tanulóimnak mindig megköszönöm, hogy időt, pénzt és energiát szántak a tanfolyami napra, hogy professzionálisan elsajátítsák elméletben és gyakorlatban is a mezopones kezeléseket.
A cikk megjelenti a Beauty Fórum 2017. január-februári lapszámában.
A cikk szerzője: Gáspár Ágnes
Aranykoszorús kozmetikusmester. Kitüntetett gyakorlati oktató. Hosszú évek óta részt vesz a szakmunkás gyakorlati oktatásban és vizsgáztatásban. A hagyományos kozmetikai eljárások mellet nyitott az újdonságok iránt, ezért folyamatosan képezi magát különböző tanfolyamokon, szakkiállításokon. A Mesofill-R oktató trénere.
mezo4.png
 
x