Fejlődj velünk képzéseinken!
Vissza
Szemtetoválás variációk
Ahogy mostanában megszokhattuk, a sminktetoválás minden területén egyre-másra újdonságokkal találkozunk. Így van ez a szemtetoválással is, ahol a klasszikus tusvonal évtizedes egyeduralkodását követően új módszereket kínálhatunk vendégeinknek! Nézzük, mit jelentenek az Eye Wake-up és Smokey Eyes technikák!
Eye Wake-up
A klasszikus tusvonalat extravagánssá tehetjük, közvetlenül a kontúr fölé húzott színes vonallal. Színek tekintetében részemről a fehér a leggyakrabban használt szín, mert ez nem szorítja korlátok közé a smink egyéb színeit, valamint a fekete tusvonalat is a fehér emeli ki a legjobban. A vendég stílusának és sminkelési szokásainak megfelelően persze extrém színeket is használhatunk, melyek közül a kék és zöld árnyalatok népszerűek! Az Eye Wake-up hangsúlyosabbá teszi, feldobja a szemhéjtetoválást és a vendég tekintetét. Alapvetően tehát azoknak ajánljuk, akik dögösebb megjelenést szeretnének. Közülük is azoknak készítsük el, akiknek nyitott tekintete van, tehát nincs megereszkedve a szemhéja. Így tud szépen érvényesülni az Eye Wake-up!

A technikai kivitelezés a következőképpen zajlik:
 • Készítsük el a klasszikus szemkontúr tetoválást, majd küldjük haza a vendéget, hogy az irritált terület megnyugodjon, a festék pedig stabilan beépüljön a bőrbe.
 • Egyeztessünk egy külön alkalmat, amikor csak az Eye Wake-up részt, tehát a fehér vagy színes extra vonalat húzzuk meg. A meghúzáskor a következőre ügyeljünk: a színes vonalat pontosan rá kell ültetnünk a tusvonalra, tehát nem lehet közöttük hézag és nem is fedhetik egymást. A fehér vagy színes vonal a külső pipától indul, de nem követi befelé a tusvonalat annak teljes hosszában, hanem fél vagy kétharmadnál megáll. Előrajzolás nem szükséges, sőt jobb is kerülni, hiszen a tusvonal vezeti legpontosabban a kezünket! 
  Ha fehér színnel készül az Eye Wake-up
  , akkor elegendő mennyiségű fehér festéket vigyünk a bőrbe, hogy a fehér tényleg fehér legyen. Nem kell hajszálvékonyan tartani, hiszen valamelyest láthatónak kell lennie, de persze ne essünk túlzásokba! Precíz munka esetén szép, definiált vonalaink lesznek, a maszatolást Eye Wake-up esetén kerüljük!
  A munka mindössze 30 perc alatt elkészíthető, a gyakorlottabb sminktetoválóknak pedig nem kell külön időpontot sem egyeztetniük, hanem egy alkalommal a tusvonal és az Eye Wake-up is elkészíthető. A biztonságra és a jól definiált vonalakra azonban mindig ügyeljünk!
smokey_eyes_eye_wake_up_1.jpg
Fejlődj velünk! Jelentkezz Szemhéjtetoválás technikák HALADÓ képzéseinkre ide kattintva >>>
Smokey Eyes
A technika a sminkelésből ered, ahol évek óta divat a füstös szemhéj. Ezért máris meghatározhatjuk, hogy kiknek ajánljuk a tartós változatot: azoknak, akik szeretik a látványos sminket, a szemüket előszeretettel hangsúlyozzák, sőt ezt tartósan is viselni szeretnék. Fontos a nyitott tekintet, hiszen megereszkedett szemhéj esetén nem látszik a munka. A Smokey Eyes látványos tetoválás, ezt le kell szögezni. Az árnyékolt felület méretével és a pipa formájával, tehát a volumen kialakításával mégis van mozgásterünk, így jól igazodhatunk a vendég stílusához és igényeihez.

A technikai kivitelezés lépései:
 • A Smokey Eyes szempillatő sűrítéssel indul. Ez azt jelenti, hogy csak nagyon vékony kontúrvonalat húzunk közvetlenül a szempillatőhöz, a tusvonal ebben az esetben kerülendő. Lényeges lépés a pipa kialakítása, mellyel meghatározzuk a füstös szem formáját és volumenét.
 • Ha ezekkel elkészültünk, következhet a füstös hatás létrehozása, melyet a szempillatő sűrítés felett, illetve a pipától befelé, a szemzug irányába alakítunk ki. A satírozott területet 3 részre osztjuk. Közvetlenül a pipa mellett, majd attól befelé haladva egy sötétebb rész, majd a fokozatosan elhalványuló a szempillasűrítés felett. A különböző területeken más-más irányú mozdulatokat végzünk.
  • A pipa mellett közvetlenül vízszintes irányban satírozunk,
  • majd befelé haladva a sötétebb részen átlós, szemzug irányába tartó mozdulatokat alkalmazunk.
  • A szempillatőtől felfelé eső részen pedig a kifelé haladó mozdulatok dominálnak.
A szempillatő sűrítés és pipa meghúzásakor természetesen 1-es tűvel dolgozunk, a füstös hatás eléréséhez pedig gyakorlattól függően válthatunk 3-as tűre, vagy maradhatunk az 1-es megoldásnál is.
 

Figyelem!
Alapvetően két hibát kell elkerülnünk a Smokey Eyes kialakításánál, melyből
 • az első a túlpigmentálás. Ha túl sokszor megyünk át egy részen, esetleg az átlós tűmozgatásra nem figyelünk eléggé, akkor egyszerűen besatírozzuk a szemhéjat, miközben füstös hatásra törekszünk.
 • A másik fontos dolog a szimmetria, hiszen nemcsak a formát, hanem a színátmenetet is tartani kell. Ehhez sokszor érdemes rápillantani az első elkészített oldalra.
 
Kitörési pont
Az új technikákkal a szemhéjtetoválás egyértelműen kitörési ponttá vált. Míg korábban mindenki a klasszikus tusvonalat készítette, addig ma már számos technikai újdonságot alkalmazhatunk, melyekkel megmutathatjuk szakmai kvalitásainkat.
Minden kolléganőt bíztatok a rendszeres továbbképzésre, legyen szó akár szemöldök-, száj- vagy éppen szemtetoválásról!
 
Kalcsu Hajni_2.jpg
A cikk szerzője: Kalcsu Hajni
A Kalcsu Cosmetics sminktetováló trénere. Pályafutása kezdetétől a sminktetoválás foglalkoztatja. Mára kizárólag ezen a területen dolgozik és fejleszt. 2015-ben Münchenben a Long-Time-Liner legmagasabb szintű tréneri oklevelét vehette át.
x