Fejlődj velünk képzéseinken!
Vissza
Soft Powder: púderes hatású szemöldöktetoválás
A sminktetováló technikák rohamtempóban fejlődnek. Korábban több év is eltelt, míg újításokkal találkoztunk, napjainkban azonban egyre-másra jönnek elő az új megoldások. Fontos kiemelni, hogy ezek valódi értéket hordoznak a vendég számára, hiszen szebb munkákat készíthetünk, és jobban személyre szabhatjuk a megjelenést.

Korábbi cikkemben már leírtam, most ismét felhívom rá a figyelmet: átlagosan a sminktetoválások 70%-a szemöldöktetoválás! Ez azt jelenti, hogy ezen a területen érdemes igazán profivá válni, hiszen a legtöbb munkát itt találhatjuk. Nézzük meg a realisztikus, szálazott technikákat követő újdonságot, a Soft Powder, azaz púderes hatású szemöldöktetoválást!
Soft_Powder_elotte_utana.jpg
Soft Powder
A módszer alapjaiban a satírozásra épül, a megfelelő technikai kivitelezéssel azonban sokkal lágyabb eredményt érhetünk el! A szemöldök alsó harmada a legsötétebb, míg szemzug felöli része, valamint a szemöldök felső harmada világosabb, melyet különböző technikai lépésekkel és színátmenettel alakítunk ki. A karakteresség helyébe így a szépen megformázott, mégis finom szemöldöktetoválás lép. A megfelelő technikával a színátmenet mellet a tetoválás púderes hatást kelt, mellyel napjaink népszerű sminktrendjét követhetjük! 
 
Fejlődj velünk! Jelentkezz Soft Powder - púderes hatású szemöldök képzéseinkre ide kattintva >>>

A munkafolyamat a következő lépésekből áll:

  • A formatervezést követően 1-es tűvel meghúzzuk az alapot, vagyis a szemöldök alsó ívét. Figyeljünk arra, hogy nem keretet húzunk, hanem csak a szemöldök alsó ívét alakítjuk ki. Különösen az alsó ív meghúzásánál, de a teljes folyamat közben is figyelni kell, hogy semmilyen határozott vonalat ne húzzunk, mert a Soft Powder technika esetén ez kerülendő.
  • A szemöldök közepétől felfelé laza, kifelé tartó mozdulatokkal alakítjuk ki a szemöldök felső, világosabb részét. Ennél a résznél használhatunk 3-as tűt, de maradhatunk az 1-es tűnél is, ha saját ízlésünk és technikánk azt kívánja.
  • Ekkor váltunk színt is, ugyanis a púderes szemöldökhöz jellemzően 2 színt használunk. Az alsó harmadban egy sötétebb színt, mert a természetes szemöldök esetén is az alsó és középső rész a sötétebb. Felül pedig egy árnyalattal világosabb színre váltunk, melyet kifelé halványodva dolgozunk el.

A Soft Powder technikával a régi satírozott szemöldökök szinte teljes egészében kiváltható!
A legtöbb vendég esetén alkalmazható, az eredmény kiugróan esztétikus, sőt kiváló az elrontott tetoválások újszerű korrekciójára is! A púderhatás elérése technikailag könnyebb a szálazott megoldásoknál, az összes előnyt figyelembe véve tehát igazi „joker technika”!

Szálazott vagy púderes?

Miközben jó ideje a realisztikus szálazott szemöldöktetoválásokról szól a szakmai sajtó, most itt egy új technika, ami nagyon széles körben használható. Felejtsük hát el a szálakat, és minden legyen púderes? Természetesen nem. A szálazás továbbra is hordozza a maga óriási előnyeit és esztétikumát, mely mellett meghatározott esetekben helyet követel a Soft Powder is. A sminktetováló gyakorlata és ízlése, valamint a vendég igénye dönti el, mihez nyúlunk.

Nézzük hát, az én gyakorlatomra mi a jellemző!

  • Szálazott megoldást választok, ha a vendégnek van valamennyi saját szőre. Ha viszonylag sok van és kiegészítés, formázás a feladat, akkor egyértelmű a döntés. Ha kevesebb, még mindig a szálazásra hajlok, ami alá érdemes lehet bizonyos technikával alásatírozni, mely nagyon emeli a természetességet.
  • A nagyon kevés vagy teljesen hiányzó szőrzet esetén mostanában előszeretettel alkalmazom a Soft Powder technikát, mert végre „kvázi satírozott módszerrel” is finom megoldás érhető el, ami a manapság oly divatos púderes hatást is hozza.
  • Elrontott tetoválás esetén szintén gyakran alkalmazom, ha a régi forma beépíthető a Soft Powder szemöldökbe. Ez akkor lehetséges, ha a régi tetoválás lesz az új alsó része, ami ugye sötétebb. Nagyon sokszor adott a lehetőség, így a javítás könnyebbé válik, mint szálazott technikával.
  • A Soft Powder technika további előnye, hogy technikailag könnyebben kivitelezhető, mint a realisztikus szálazott módszerek. Míg utóbbihoz precíz gép és magasabb előképzettség kell, addig a púderes technika egy-két év sminktetoválói múlttal már elvégezhető. Ezért is írtam, a Soft Powder igazi joker technika a sminktetoválók számára, hiszen a régi satírozott tetoválás a legújabb trenddel váltható ki.
     
Kalcsu Hajni_2.jpg
A cikk szerzője: Kalcsu Hajni
A Kalcsu Cosmetics sminktetováló trénere. Pályafutása kezdetétől a sminktetoválás foglalkoztatja. Mára kizárólag ezen a területen dolgozik és fejleszt. 2015-ben Münchenben a Long-Time-Liner legmagasabb szintű tréneri oklevelét vehette át.
x